0166 663 001 Ma - Vrij 08:00 - 17:00 en Za 08:00 - 12:00 Molenweg 36, 4694 BE Scherpenisse

Vervangen kap naoorlogse woning

Locatie

Bergen op Zoom

Bouwjaar

+- 1948 (verbouwing 2020)

Woonoppervlakte

50 m2

Aantal kamers

1

“Wij zijn enorm tevreden over hoe onze verbouwing is verlopen. Van het persoonlijke en professionele contact met Sonja en Stephan gedurende onze aanvraag. Tot het harde en kwalitatief hoge werk dat Stephan leverde bij ons op het dak. Zonder twijfel zouden wij Stema Bouwbedrijf adviseren voor uw klus.”

reactie van de bewoners

Over dit project

In het voorjaar van 2020 hebben wij voor deze naoorlogse woning in Bergen op Zoom de kap geheel vernieuwd. Na de oorlog was er een hout tekort waardoor de gordingen van deze woning uit gelijmde houten I-liggers was opgebouwd. Tevens werd de kap in deze tijd geïsoleerd door middel van stro matten. Door verscheidene aanpassingen over de vele jaren was het niet meer mogelijk voor de huidige bewoners om hun wens voor het plaatsen van een aantal grote Velux ramen te realiseren.

Na een in goed overleg verlopen voortraject hebben wij, met een beetje hulp van het goede weer, de kap aan zowel de voor- en achterkant binnen 1,5 week geheel kunnen vernieuwen. Tevens zijn er aan de achterkant 3 grote Velux ramen geplaatst met elektrische rolluiken.

Binnen in de woning is er nog staal aangebracht om de schoorsteen, welke niet meer in gebruik is, opnieuw traditioneel conform het straatbeeld op te metselen. Dit in verband met de wens van de bewoners om de schouw weg te kunnen halen van zolder.