0166 663 001 Ma - Vrij 08:00 - 17:00 en Za 08:00 - 12:00 Molenweg 36, 4694 BE Scherpenisse

Cascobouw

De voordeligste manier van bouwen.

Specialist in casco bouw.

Als u kiest voor een casco-woning van Stema bouwbedrijf koopt u een zeer complete, maximaal geïsoleerde, aangename woning.

Isolatie

Onze wanden zijn dubbel geïsoleerd. De isolatie wordt niet alleen tussen de wanden geplaatst maar ook aan de buitenkant wordt de woning compleet geïsoleerd zodat er als het ware een warme deken rond de hele woning zit.

De opbouw van onze buitenwanden is van buiten naar binnen:

 • Gevelbekleding of metselwerk
 • Isolatie 80mm spouwplaat van steenwol
 • Underlayment 12mm
 • Stijl en regelwerk
 • Isolatie 140 mm glaswoldeken
 • PE- folie
 • 15 mm gipsvezelplaat

Doordat wij in onze wanden geen gips als binnen-beplating gebruiken, maar een gipsvezelplaat is de schijfwerking van de wanden sterker. Hierdoor is de stevigheid ruim voldoende om een kanaalplaat-verdiepingsvloer plaatsen.  De gipsvezelplaat is praktisch onbrandbaar, stootvast, geluidsisolerend en  erg sterk. De plaat is ook erg zwaar (15 kilo per m2) dus moeilijk te verwerken op de bouwplaats zelf. Daarom leveren wij gesloten wanden.

Tussen het stijl-en regelwerk van zowel binnen-als buitenwanden verwerken wij loze leidingen zodat de elektricien minder uren hoeft te draaien op de bouwplaats.

We plaatsen de kanaalplaat verdiepingsvloer op de houtskelet wanden. Op die plaats ontstaat normaal gesproken een koudebrug. Maar doordat wij een spouwplaat van steenwol aan de buitenkant plaatsen als extra isolatie ondervangen we deze koudebrug.

Binnenwanden

De binnenwanden zijn aan twee kanten voorzien van gipsvezelplaat en ook hier plaatsen we tussen het stijl-en regelwerk glaswoldeken als isolatie.

Compleet met kozijnen geleverd

In de werkplaats maken wij de elementen op maat. Zowel de buiten-als de binnenwanden. De buitenwanden worden compleet met kozijnen geleverd. Wij importeren zelf kunststof- en/of aluminium kozijnen waardoor wij deze heel voordelig aan kunnen bieden. Maar uiteraard zijn houten kozijnen ook leverbaar.

Als u kiest voor houten of kunststof gevelbekleding kunnen wij dit al grotendeels in de werkplaats op de buitenwanden plaatsen.

De dak elementen voorzien we in de werkplaats al van panlatten.

Gemak voor de bouwers

Ons streven bij zowel complete nieuwbouw als casco-bouw is dat er zo min mogelijk werkzaamheden op de bouwplaats zelf uitgevoerd hoeven te worden. Dat scheelt tijd en energie voor de bouwers.

Kies voor Stema Bouwbedrijf

Stema bouwbedrijf is gespecialiseerd in nieuwbouw en verbouwingen op basis van houtskeletbouw. Ons bedrijf is opgericht in 2008 door Stephan en (schoon-)vader Mart. Sinds 2012 is onze werkplaats te vinden in het Zeeuwse Sint Maartensdijk. Met een klein vakkundig team hebben wij al veel opdrachten uitgevoerd in zuidwest Nederland.

 • De vakman die met u meedenkt
 • Rust en weinig mensen op de bouwplaats
 • De bouw bezoeken wanneer het u uitkomt
 • Wijzigen tijdens bouwproces geen probleem

Stema Bouwbedrijf Algemeen

Molenweg 36, 4694 BE Scherpenisse
0166 663 001 info@stemabouwbedrijf.nl

Sonja Hollebrandse

Klantcontact & administratie
0629 022 004 info@stemabouwbedrijf.nl

Stephan Hollebrandse

Bouwkundige
0651 436 144 info@stemabouwbedrijf.nl

Neem vrijblijvend contact met ons op