0166 663 001 Ma - Vrij 08:00 - 17:00 en Za 08:00 - 12:00 Molenweg 36, 4694 BE Scherpenisse

Houtskeletbouw

Een snelle, duurzame en moderne bouwmethode.

Voordelen van houtskeletbouw

Dankzij onze jarenlange ervaring in de houtskelet bouw hebben wij ons eigen systeem ontwikkeld met maximaal geïsoleerde wanden en een kanaalplaat verdiepingsvloer. Hierdoor wordt het wonen in een houtskeletwoning nog aangenamer. Onze houtskeletbouw is een bouwmethode waarbij de dragende elementen bestaan uit houten stijlen en regels. De ruimte tussen de stijlen en regels wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Stema bouwbedrijf plaatst ook de loze leidingen voor o.a. de wandcontactdozen al tussen de wanden. De buitenmuren worden aan de buitenzijde achtereenvolgens  voorzien van constructieplaat, een water- geluids- en brandwerende isolatielaag en metselwerk of gevelbekleding. Aan de binnenzijde van de buitenwanden komt dampremmende folie en gipsvezelplaat. Ook de binnenwanden worden geïsoleerd en, waar nodig, voorzien van loze leidingen waarna ze aan beide zijden worden voorzien van gipsvezelplaat.

Snel

Als alle vergunningen rond zijn maken wij op de bouwplaats eerst de fundering. In onze werkplaats fabriceren wij de elementen van de houtskeletbouwwoning. Zodra deze elementen gemaakt zijn worden deze naar de bouwplaats vervoerd waar wij de woning in 1 of 2 dagen in elkaar zetten. Het hele bouwproces van de nieuwbouwwoning duurt gemiddeld 3 tot 4 maanden.

Duurzaam

Hout is de enige bouwgrondstof die groeit, voor de productie van hout als bouwgrondstof is geen grote hoeveelheid energie nodig en hout is volledig recyclebaar. Ook door te wonen in een houtskeletbouwwoning draagt u bij aan een beter milieu. U hoeft namelijk minder te verwarmen door de hoge isolatiewaarde van hout.

Hoge isolatiewaarde

Door de unieke celstructuur van hout isoleert hout veel beter dan beton. Bij de verwarming van een huis dat gebouwd is volgens traditionele bouwmethodes nemen de muren eerst een groot deel van de warmte op. Doordat hout veel minder warmte geleid dan steen of beton wordt bij houtskeletbouw eerst de binnenlucht verwarmd. De temperatuur in een houtskeletbouw woning voelt ook veel comfortabeler aan. Gecombineerd met goede isolatie zorgt dit in de winter voor een warm huis en in de zomer voor een koel huis. Dit scheelt in de energiekosten.

Droge bouwmethode

Doordat we de elementen binnen in de werkplaats voor fabriceren en doordat de ruwbouwwoning binnen 1 tot 2 dagen wind- en waterdicht is is houtskeletbouw ook een droge bouwmethode. Bij een traditioneel gebouwde woning moet de woning vaak nog enkele weken drogen met behulp van bouwdrogers, maar doordat er tijdens de hele bouw van een houten skelet geen water wordt gebruikt hoeft dit bij een houtskeletbouw woning niet. Ook dit scheelt weer in de energiekosten.

Goedkoper

In onze werkplaats is alles erop gericht om onze bouwers het werken zo makkelijk mogelijk te maken. Hierdoor besparen we tijd en dus kosten. De elementen komen al zeer compleet aan op de bouwplaats, dus ook daar besparen we veel tijd.

Kies voor Stema Bouwbedrijf

Stema bouwbedrijf is gespecialiseerd in nieuwbouw en verbouwingen op basis van houtskeletbouw. Ons bedrijf is opgericht in 2008 door Stephan en (schoon-)vader Mart. Sinds 2012 is onze werkplaats te vinden in het Zeeuwse Sint Maartensdijk. Met een klein vakkundig team hebben wij al veel opdrachten uitgevoerd in zuidwest Nederland.

  • De vakman die met u meedenkt
  • Rust en weinig mensen op de bouwplaats
  • De bouw bezoeken wanneer het u uitkomt
  • Wijzigen tijdens bouwproces geen probleem

Tevens specialist in casco bouwen.

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Een nieuwe woning bouwen is een hele investering. Als u zelf net als het uitvoerende team van Stema bouwbedrijf ook heel handig bent kunt u er ook voor kiezen om uw woning casco te laten bouwen. Dat scheelt u in de arbeidskosten. Wij maken de elementen in onze eigen werkplaats op maat en plaatsen de elementen binnen 1 tot 2 dagen voor u op de bouwplaats. Daarna kunt u zelf de woning afbouwen en inrichten.

Wat is een casco huis volgens Stema Bouwbedrijf?

Een casco huis is een huis met wind- en waterdichte buitenmuren. De buitenwanden zijn geïsoleerd en voorzien van beplating. Ook de binnenwanden zijn geïsoleerd en voorzien van beplating. Ten slotte zijn de elementen voorzien van loze leiding t.b.v. de installatie. In overleg met u kunnen wij altijd meer voor u doen.

U bepaalt zelf hoe ver u de woning afbouwt.

U kunt zelf bepalen in hoeverre u de woning zelf afbouwt. Denk bijvoorbeeld aan de funderingswerkzaamheden, metselen/gevelbekleding, pannen leggen, trappen, installatiewerk en vul verder zelf maar in. De werkzaamheden die u het mooist of makkelijkst vindt om te doen, doet u zelf. De rest kunnen wij voor u uitvoeren.

Stema Bouwbedrijf Algemeen

Molenweg 36, 4694 BE Scherpenisse
0166 663 001 info@stemabouwbedrijf.nl

Sonja Hollebrandse

Klantcontact & administratie
0629 022 004 info@stemabouwbedrijf.nl

Stephan Hollebrandse

Bouwkundige
0651 436 144 info@stemabouwbedrijf.nl

Neem vrijblijvend contact met ons op